Vertaa 0
Video-opastukset
Globaali sivusto | suomi
Sinulla on nyt tuotetta 6 tuotteesta vertailussa

PNOZmulti-pienohjausten ohjelmistotyökalut

PNOZmulti Configurator turvakytkennän konfigurointiin

PNOZmulti-pienohjausten ohjelmistotyökalut

PNOZmulti Configurator –ohjelmistolla luot oman turvakytkentäsi tietokoneella. Voit käyttää sitä Pilz-ohjausten suunnitteluun, konfiguraatioiden luontiin, dokumentaatioon ja käyttöönottoon.

Graafisessa Windows®-yhteensopivassa käyttöliittymässä kaikki turvakytkennän elementit ovat valmiina kuvakkeina tai löytyvät valikoista. Turvakytkennän konfiguroinnissa auttaa käytönaikainen ohje dokumentaatioineen. Työkalu tarkastaa kytkennän lopuksi virhelähteiden varalta.

Valmiiksi konfiguroitu turvakytkentä voidaan sertifioida, jolloin se on suojattu luvattomilta muutoksilta. Voit koska tahansa muokata, muuttaa tai laajentaa ei-sertifioituja konfigurointeja. Kutsu ne helposti PNOZmulti Configuratorissa! Konfiguraation voi tulostaa ja sitä voi käyttää dokumentaatiopohjana.

PNOZmulti Configuratorin versio 10.10 ja sen laajennetut toiminnot

Safety ja Security yhdistettynä – koneiden ja laitteistojen käyttöoikeuksien konfigurointi helppoa uudella syöttöyksiköllä
RFID-tekniikkaa hyödyntävällä lukuyksiköllä PITreader voidaan luoda käyttöoikeudet ja valtuutukset koneille ja laitteille. Mahdollisuudet ulottuvat yksinkertaisesta toimintojen vapautuksesta aina tiettyjen konetoimintojen autentikointiin ja monimutkaiseen hierarkkiseen käyttöoikeusmatriisiin asti. PITreaderiä voidaan käyttää joustavasti itsenäisenä laitteena tai yhdessä Pilzin ohjauksen, erityisesti peruslaitteen PNOZ m B1, kanssa.
Käyttäjä voi tunnistautua työntämällä siruavaimen PNOZmultiin PITreaderin lukuetäisyydelle ja saada näin käyttöönsä tietyt toiminnot. Tässä tapauksessa siruavaimen käyttöoikeuden on täytettävä tarvittavat konfiguroidut käyttöehdot.

Tarvitsetko lisäksi turvallisen käyttötavan valintajärjestelmän?
Tämä onnistuu, kun täydennät PITreaderisi yhdistetyksi käyttötavan valinta- ja käyttöoikeusjärjestelmä PITmode fusioniksi. Tässä yhdistyvät Safety- ja Security-toiminnot yhteen järjestelmään. Tähän tarvitset PITreader-lukuyksikön lisäksi erillisen analysointiyksikön (Safe Evaluation Unit – SEU). Ne mahdollistavat toiminnallisesti turvallisen käyttötavan valinnan sekä koneiden ja laitteiden käyttöoikeuksien hallinnan. PNOZmulti Configuratorilla konfiguroit tätä varten käyttötavan valintakytkimen ja linkität tämän uuteen autentikoinnin ja valtuutuksen syöttöyksikköön PITreaderiin.

Luomalla makroja peruslaitteelle PNOZ m B1 nopeutat suunnitteluaikoja
Tulojen ja lähtöjen välille määritettävät loogiset linkitykset voidaan koota makro-elementeiksi. Luodut makroelementit tallennetaan makrokirjastoon. Nämä ovat tämän jälkeen käytettävissä muihin konfigurointeihin. Kätevä tuonti- ja vientitoiminto sekä mahdollisuus makrojen muokkaukseen editorissa lyhentävät suunnitteluaikaa ja säästävät rahaa!
Kun makrot ovat käytettävissä peruslaitteessa PNOZ m B1, voit yhdistää kaikki projektit ohjelmiston tukemana sukupolven 2 PNOZmultiin. Näin saat käyttöösi konfiguroitavan turvallisen pienohjauksen PNOZmulti 2 edut minimaalisella panostuksella!

Kokeile nyt ohjelmistotyökalumme PNOZmulti Configuratorin uutta versiota. Vakuutu itse sen laajennetuista toiminnoista, monipuolisista mahdollisuuksista ja ylivoimaisista eduista!

Lataa ilmainen demoversio

Edut yhdellä silmäyksellä

 • Ohjelmisto esimääritetyillä, sertifioiduilla moduuleilla
 • muutokset ja sovitukset helposti ja nopeasti konfiguraatioon
 • lyhyet seisonta-ajat ja laitteiston korkea käytettävyys yksinkertaisen ja helpon diagnoosin ansiosta
 • maailmanlaajuinen turvallisuusstandardi erilaisiin automatisointiympäristöihin ja tiedonsiirtojärjestelmiin
 • nopea käyttöönotto ja erittäin vähäinen kaapelointityö – vakuutu itse!

Edut yhdellä silmäyksellä

Konfiguroi turvakytkentäsi, älä kaapeloi

Konfiguroi turvakytkentäsi, älä kaapeloi

 • intuitiivinen käyttö: Turvakytkennän luonti on lasten leikkiä
 • vapaasti konfiguroitava: kaikki tulot ja lähdöt voidaan parametrisoida muutamalla napsautuksella
 • voit liittää ne turvakytkentään loogisilla operaattoreilla vetämällä ja pudottamalla
 • kaikki tulo-, logiikka- ja lähtöelementit valitaan työpöydältä

Automaattinen virheiden tarkastus, suojaus muutoksilta

Automaattinen virheiden tarkastus, suojaus muutoksilta

 • turvallinen: ohjelmistotyökalu tarkastaa turvakytkennän virheiden varalta
 • suojattu: valmis konfiguraatio voidaan sertifioida, jolloin se on suojattu luvattomilta muutoksilta
 • joustava: voit milloin tahansa muokata, muuttaa ja laajentaa ei-sertifioituja kytkentäkaavioita
 • yksinkertainen: dokumentaatiota varten tulosta kytkentäkaavio

Käyttökohteet

PNOZmulti Configurator – opetusvideot

PNOZmulti Configurator –konfigurointityökalu auttaa PNOZmulti-ohjausjärjestelmien suunnittelussa, konfiguroinnissa, dokumentoinnissa ja käyttöönotossa. Ota selvää! Opetusvideot esittelevät PNOZmulti Configuratorin tärkeimmät toiminnot.

PNOZ m B1:n käyttöoikeuksien ja makrojen konfigurointi helposti versiosta 10.10 alkaen

 • Lukuyksikön PITreader käyttöoikeuksien konfigurointi: autentikoinnin ja valtuutuksen syöttöyksikkö PITreader
 • Peruslaitteen PNOZ m B1 makroelementtien luominen

Ohjelmistotyökaluun PNOZmulti Configurator on liitetty PITreaderin syöttöyksikkö, jonka avulla voit helposti konfiguroida autentikoinnit ja valtuutukset. RFID-tekniikkaa hyödyntävällä PITreader-lukuyksiköllä voidaan luoda käyttöoikeudet koneille ja laitteille. Mahdollisuudet ulottuvat yksinkertaisesta toimintojen vapautuksesta aina tiettyjen konetoimintojen autentikointiin ja monimutkaiseen hierarkkiseen käyttöoikeusmatriisiin asti. PITreaderiä voidaan käyttää joustavasti itsenäisenä laitteena tai yhdessä Pilzin ohjauksen kanssa, kuten konfiguroitavan turvallisen pienohjausjärjestelmän PNOZmulti 2, ja erityisesti peruslaitteen PNOZ m B1, kanssa.
Käyttäjä voi tunnistautua työntämällä siruavaimen PNOZmultiin PITreaderin lukuetäisyydelle ja saada näin käyttöönsä tietyt toiminnot. Tässä tapauksessa siruavaimen käyttöoikeuden on täytettävä tarvittavat konfiguroidut käyttöehdot.

Tarvitsetko lisäksi turvallisen käyttötavan valintajärjestelmän?
Tämä onnistuu, kun täydennät PITreaderisi yhdistetyksi PITmode fusion- käyttötavan valinta- ja käyttöoikeusjärjestelmäksi. Tässä yhdistyvät Safety- ja Security-toiminnot yhteen järjestelmään. Tähän tarvitset PITreader-lukuyksikön lisäksi erillisen analysointiyksikön (Safe Evaluation Unit – SEU). Ne mahdollistavat toiminnallisesti turvallisen käyttötavan valinnan sekä koneiden ja laitteiden käyttöoikeuksien hallinnan. PNOZmulti Configuratorin avulla konfiguroit syöttöyksikön käyttötavan valintakytkimen ja yhdistät sen uuteen autentikoinnin ja valtuutuksen syöttöyksikköön PITreaderiin.

Edut sinulle:

 • Vahvasti manipuloinnilta suojattu käyttöoikeuksien valvonta
 • Kukin työntekijä saa osaamiseensa mukautetut oikeudet koneen asetusten muokkaamiseen
 • Toiminnallisesti turvallinen käyttötavan valinta PITmode fusionin avulla

Säästä suunnitteluaikaa makroelementtien avulla – nyt myös PNOZ m B1 -peruslaitteessa
Tulojen ja lähtöjen välille määritettävät loogiset linkitykset voidaan koota makro-elementeiksi. Luodut makroelementit tallennetaan makrokirjastoon. Nämä ovat tämän jälkeen käytettävissä muihin konfigurointeihin. Kätevä tuonti- ja vientitoiminto sekä mahdollisuus makrojen muokkaukseen editorissa lyhentävät suunnitteluaikaa ja säästävät rahaa.
Kun makrot ovat käytettävissä peruslaitteessa PNOZ m B1, voit yhdistää kaikki projektit ohjelmiston tukemana sukupolven 2 PNOZmultiin. Näin saat käyttöösi konfiguroitavan turvallisen pienohjauksen PNOZmulti 2 edut minimaalisella panostuksella.

Makrojen käytön hyödyt:

 • Luo kerran ja käytä uudelleen ja uudelleen: säästät aikaa tulevissa projekteissa ja varmistat yhdenmukaisen laadun. Tässä konfiguraatiossa yhteen projektin makroelementtiin tehdyt muutokset mukautetaan automaattisesti.
 • Voit toteuttaa suurempia monimutkaisempia projekteja, kun makroelementtien käyttö säästää linkitysrivejä ja tekee projekteista havainnollisempia.
 • Säästät aikaa vianmäärityksessä ja ongelmien ratkaisussa, sillä makroelementit näytetään selkeästi vuokaaviossa ja vianmääritystiedot voidaan helposti yhdistää.
 • Makrot voidaan luku- ja kirjoitussuojata. Näin suojaat taitotietosi.

PNOZmulti Configurator, versio 10.9 – simulointi mahdollista nyt myös offline

Versiosta 10.9 lähtien käyttäjillä on mahdollisuus testata konfiguroitu ohjelma jo ennen käyttöönottoa simulaatiotoiminnolla. Ensimmäisessä versiossa lasketaan logiikkaelementit, seuraavassa versiossa simulaation kaikki elementit. Simuloimattomat elementit voidaan asettaa haluttuun tilaan pakottamalla lähdöt. Tällä tavoin toteutat kokonaissovelluksen simulaation. Sovellus voidaan simuloida osissa liitoselementtien täsmäpakotuksella. Näin vältät kaikkien tulojen määrittelyn!

Katso videolta miten voit käyttää simulaatiotoimintoa automaatioprojekteihin!

Etusi:

 • Simulaatio lisää merkittävästi suunnittelun säästöpotentiaalia
 • Monimutkaisen logiikan varmistus
 • Miellyttävä apuväline virheiden tunnistukseen, analysointiin ja poistamiseen
 • Simulaatio auttaa pienentämään ihmisille ja koneille aiheutuvia riskejä
 • Auttaa alentamaan asennuskustannuksia

Kaikki saamasi edut videolle koottuna!

Analogisen tulomoduulin PNOZ m EF 4AI konfigurointi – prosessien turvalliseen valvontaan

PNOZmulti Configurator tukee versiosta 10.8 lähtien konfiguroitavan turvallisen pienohjauksen PNOZmulti 2 analogista tulomoduulia PNOZ m EF 4AI. Laajennusmoduulissa käytettävissä on neljä toisistaan riippumatonta turvallista analogista virtatuloa. Konfigurointi tehdään mIQ-moduuliohjelmassa.

Ohjelmalla voidaan konfiguroida seuraavat valvontatoiminnot:

 • NAMUR NE43-suositusten mukainen tai vapaasti konfiguroitava työalueen valvonta
 • Skaalaustoiminto
 • Uskottavuustarkastus
 • Matemaattiset funktiot
 • Vakiote
 • Kynnysarvojen valvonta
 • Aluevalvonta

Diagnoosia varten tarkat analogiset arvot voidaan siirtää kenttäväylässä tai OPC-palvelimelle. Dynaamista ohjelmanäyttöä laajennettiin analogista moduulia varten. Analogiset arvot voidaan näyttää muuttujalistana. Tutustu erilaisiin toimintoihin videolla!

Kaksinapaisen puolijohdelähtömoduulin PNOZ m EF 8DI2DOT konfiguraatio:

 • Laajennusmoduulissa on 8 tuloa ja kaksi 2-napaista lähtöä
 • Konfiguraatio moduuliohjelmassa
 • Konfiguroitava pulssivaimennus moduulin tuloihin
 • Lankarikontunnistus 2-napaisiin lähtöihin
 • Tukee puristinelementtejä: puristinelementtien käyttötavat, nokkakytkinlaitteisto, valoverho, pulssin tunnistus

Alla olevalla videolla havainnollistamme PNOZ m EF 8DI2DOT:n konfiguroinnin!

Siirtotyökalu PNOZmulti 2 -projekteille

Kun muutat laitteistosi PNOZmultista tai PNOZmulti Ministä konfiguroitavaan turvalliseen pienohjaukseen PNOZmulti 2, saat käyttöösi kätevän siirtotyökalun versiosta 10.2 alkaen. Sen avulla siirrät kaikki alkuperäisen projektin tiedot kätevästi. Työkalu hoitaa laitteiston konfiguroinnin, projektilogiikan, testi-impulssikonfiguroinnin, tuotantovälineiden merkinnän, liitäntämoduulit, PDP67-moduulit, kenttäväylämoduulit ja virtuaaliset I/O:t ja luo lopuksi siirtoraportin. Lopputulos tallennetaan uuteen projektitiedostoon. Lähtötiedosto säilyy muuttumattomana.

Myös PNOZmulti 2:n sisällä voidaan tehdä siirto peruslaitteesta PNOZ m B0 laitteeseen B1. Siirrossa on huomioitava tietyt rajoitukset, jotka näet dokumentaatiosta.

Lisätietoja siirtotyökalusta saat videolta!

Turvallinen Ethernet-yhteys

PNOZmulti Configuratoria voidaan käyttää turvakytkennän konfigurointiin PNOZmulti-ohjausjärjestelmällä. Safe Ethernet Connection Status (SEC) -moduulia voidaan käyttää turvalliseen tiedonsiirtoon PSS 4000 -automaatiojärjestelmän ohjausten kanssa. Videolla esittelemme, miten nopea ja helppoa moduulien käyttö on.

Makrojen luonti

PNOZmulti-ohjausjärjestelmien konfigurointiohjelmalla luot turvakytkennät omalla tietokoneellasi. Makrojen avulla työskentelet vieläkin tehokkaammin. Konfiguraation osia voidaan koota makroelementeiksi hiiren napsautuksella.

PNOZmulti Configurator versiosta 8 lähtien makroilla

 • tehokas: versiosta 8 lähtien voit koota laaditun konfiguraation osat makroelementeiksi
 • selkeä: selkeyttää monimutkaisia projekteja ja säästää paljon aikaa diagnoosissa ja vianetsinnässä
 • nopea: yksinkertaiset tuonti- ja vientitoiminnot sekä mahdollisuus makrojen muokkaukseen editorissa lyhentävät suunnitteluaikaa ja säästävät rahaa
 • uudelleenkäytettävä: kerran luodut makrot ovat käytettävissä muihin turvakytkentöihin makrokirjastossa. Säästät aikaa ja varmistat yhdenmukaisen laadun
 • suojaa tietotaitosi: makrot voidaan luku- ja kirjoitussuojata
 • nopeampi tuki: Lähetät vain makron - et koko projektikonfiguraatiota
 • Makro-ohjelmointi on tällä hetkellä mahdollinen vain PNOZ m B1:ssä

Makrojen tallennus kirjastoon

Konfiguraatiotyökalu auttaa Pilz-ohjausten suunnittelussa, konfiguraatioiden luonnissa, dokumentaatiossa ja käyttöönotossa. Makrojen avulla työskentelet vieläkin tehokkaammin. Makron luonnin jälkeen se tallennetaan automaattisesti projektinhallintaan ja voidaan koska tahansa käyttää uudelleen.

Käyttöliittymä voidaan kääntää kaikille kielille

PNOZmulti Configuratorissa käyttäjä voi kääntää kaikki tekstit (projekti, diagnoosi, käyttöliittymä). Configuratoria voidaan siis käyttää kaikissa maissa niiden omilla kielillä. Niille kielille, joita ei ole ladattavana Pilzin sivuilta, voit luoda itse oman työkalukielen.

Hajautetun rakenteen luominen PNOZmulti 2 -linkkimoduuleilla

PNOZmulti Configurator tukee PNOZmulti 2 –linkkimoduuleja hajautusta ja useiden perusyksiköiden välistä turvallista tiedonsiirtoa varten. Lue miten helppoa hajautetun rakenteen luominen on!

Tarpeisiisi räätälöidyt lisenssit

Tarpeisiisi räätälöidyt lisenssit

Jotta voisit hyödyntää PNOZmulti Configuratoria täysin turvakytkentääsi varten, tarvitset ohjelmistopaketin lisäksi voimassa olevan lisenssin. (Ilman lisenssiä PNOZmulti Configuratoria voi käyttää vain demotilassa.)

Valittavana on erilaisia lisenssejä erilaisiin tarpeisiin:

 • Peruslisenssi: yksittäislisenssi, tarkoitettu yhdelle omistajalle (toiminimen ja toimipaikan/projektin syöttö on tarpeen)
 • Käyttäjälisenssi: Alennettu lisenssi lisätyöpaikalle, tarkoitettu peruslisenssien omistajille.
 • Kevytlisenssi: Lisenssi, joka on rajoitettu PNOZ m0p ja PNOZ mm0p -perusyksiköihin käytettäväksi yhteen työasemaan.
 • Monikäyttäjälisenssi: Useamman toimipaikan lisenssi, hinta porrastettu työpisteiden lukumäärän perusteella (25, 50, 100 ja yli 100 käyttäjää)
 • Projektilisenssi: Lisenssi, jolla ohjelmistoa voidaan käyttää sopimuksellisesti rajoitetuissa puitteissa.
 • Perus/käyttäjä/monikäyttäjä/projektipäivityslisenssi: Alennettu lisenssi yhden lisenssin omistajille vaihtoon uudempaan ohjelmistoversioon
 • Time Limited License: 2, 3 tai 4 kuukauden Basic Licence

Lisenssityyppejä on saatavana täys- ja huoltoversioina:

 • Täysversiossa käytettävissä ovat kaikki lisenssin toiminnot.
 • Lisenssin huoltoversio on tarkoitettu huoltoa varten. Se tarjoaa vain rajoitetut käsittelymahdollisuudet.

Tuotevalikoimamme: PNOZmulti Tools

PNOZmulti Configurator -lisenssit

Hyödynnä PNOZmulti Configuratorin kaikki toiminnot hankkimalla lisenssiavain: tarpeittesi mukaan valittavanasi on erilaisia tasoja peruslisenssistä projektipäivityslisensseihin.

Lataa

Pyydämme kärsivällisyyttä tietojen lataamisen aikana

Pyydämme kärsivällisyyttä tietojen lataamisen aikana

Pääkonttori

Pilz GmbH & Co. KG
Felix-Wankel-Straße 2
73760 Ostfildern
Saksa

Puhelin: +49 711 3409-0
Sähköposti: pilz.gmbh@pilz.de

Tekninen tuki

Puhelin: +49 711 3409 444
Sähköposti: support@pilz.com

Amerikat

 • Brasilia: + 55 11 4942-7028
 • Yhdysvallat (ilmainen): +1 877-PILZUSA (745-9872)
 • Kanada: +1 888-315-PILZ (315-7459)
 • Meksiko: +52 55 5572 1300

Eurooppa

 • Saksa: +49 711 3409 444
 • Espanja: +34 938497433
 • Alankomaat: +31 347 320477
 • Turkki: +90 216 5775552
 • Irlanti: +353 21 4804983
 • Tanska: +45 74436332
 • Ranska (ilmainen): +33 3 88104000
 • Belgia: +32 9 321 75 70
 • Itävalta: +43 1 7986263-444
 • Ruotsi: +46 300 13990 / +45 74436332
 • Venäjä: +7 495 6654993
 • Italia: +39 0362 1826711
 • Sveitsi: +41 62 88979 32
 • Suomi: +358 10 3224030 / +45 74436332
 • Iso-Britannia: +44 1536 462203

Aasia ja Tyynenmeren alue

 • Kiina: +86 21 60880878-216
 • Etelä-Korea: +82 31 778 3390
 • Taiwan: +886 2 25700068
 • Australia: +61 3 9560 0621
 • Japani: +81 45 471 2281
 • Uusi-Seelanti: +64 9 6345350